Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ, coronavirusul LOVEȘTE încă un spital: Asistentă medicală de la Spitalul din Huedin, depistată pozitiv cu COVID -19

Coronavirusul se extinde cu viteza luminii în tot mai multe spitale din România. O asistentă medicală de la Spitalul din Huedin a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus și a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. Asistenta este contact al femeii de 76 de ani care a murit joi.

Citește și: O stewardesă Ryanair a EXPLODAT la adresa românilor veniți din diaspora: Acum când nu mai aveți ce fura, pe cine prosti, înșela vă întoarceți în țara asta

Primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că asistenta medicală a fost de gardă când a fost internată pacienta și a rămas alături de ea toată noaptea, în condițiile în care nu se știa ca aceasta să fie infectată.

Asistenta a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Citește și: O stewardesă Ryanair a EXPLODAT la adresa românilor veniți din diaspora: Acum când nu mai aveți ce fura, pe cine prosti, înșela vă întoarceți în țara asta

Potrivit primarului, aceasta a fost testată împreună cu alte 10 cadre medicale ale spitalului, iar rezultatul în cazul ei a fost confirmat joi seară.

„Această asistentă a fost primul contact al femeii de 76 de ani care a fost adusă vinerea trecută la Spitalul Huedin, era de gardă la Terapie Intensivă, și a rămas toată noaptea lângă pacientă despre care nu se știa atunci că era pozitivă. Femeia de 76 de ani este cea care a murit joi”, a spus Moroșan.

Va urma o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților.

Mircea Moroșan a afirmat că va propune, în ședința Consiliului Local Huedin de vineri ca suma de 200.000 de lei, prevăzută în buget pentru organizarea Zilelor Orașului Huedin în ultima duminică din luna mai, să fie redirecționată spre Spitalul Huedin, pentru cumpărarea de echipamente de protecție și aparatură medicală.

Femeia din Huedin de 76 de ani care a murit din cauza coronavirusului a fost cazul numărul 18 din România și primul în județul Cluj. Femeia a fost internată în 20 martie în Spitalul Huedin, iar în 22 a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, după ce a fost confirmată cu Covid-19. Aceasta avea și alte probleme medicale, precum hipertensiune arterială și diabet zaharat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.