Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Curtea Supremă de Justiție din Moldova a decis că alegerile pentru primăria Chișinău NU SUNT VALABILE

stiripesurse.ro
unire moldova romania

Curtea Supremă de Justiție din Republica Moldova a dispus, luni seară, menţinerea deciziei Judecătoriei Chișinău și a Curții de Apel prin care a fost anulat scrutinul organizat pe 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câştigat de Andrei Năstase.

"Astăzi a fost ucisă democraţia", a afirmat Andrei Năstase după anunţarea deciziei, potrivit Unimedia. Sute de persoane au protestat în faţa Curţii Supreme de Justiţie în aşteptarea deciziei.

Anul acesta nu mai pot fi organizate alegeri locale, astfel că municipiul Chișinău va fi condusă de un primar interimar. Acum, primăria se află sub șefia viceprimarului Ruslan Codreanu, scrie unimedia.info.

Citește și: Ponta pregăteşte pasul următor: Cine este şi ce avere are omul pe care Pro România îl vrea premier

Alegerile planificate pentru funcția de primat al capitalei vor fi organizate în 2019. Amintim că în turul doi al alegerilor locale anticipate din Chișinău, Andrei Năstase a acumulat cu 12.644 voturi mai mult decât Ion Ceban. Liderul Platformei DA a câștigat alegerile cu 52,57% din numărul total de voturi valabil exprimate.

După alegeri, Partidul Socialiștilor a înaintat la Consiliul Electoral de Circumscripție două sesizări prin îl acuza pe liderul Platformei DA că ar fi făcut agitație electorală în ziua turului doi.

Citește și: Șefa DNA a făcut totul public! Ce sumă a intrat în conturile sale

Judecătoria Chișinău a motivat decizia privind anularea rezultatelor alegerilor locale prin faptul că Ion Ceban și Andrei Năstase ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor.

"...este evident că ambii concurenți electorali, în ziua alegerilor, au îndemnat alegătorii la vot și au admis acțiuni considerate de către instanța de judecată, în temeiul unei hotărâri judecătorești irevocabile, ca fiind agitație electorală ilegală.

[...] În astfel de circumstanțe, instanța de judecată constată că, agitația electorală efectuată ilegal în ziua alegerilor, care a fost adresată unui număr de persoane,incontestabil mai mare decât diferența de voturi dintre candidați, atestă faptul, că alegerile, la finalul lor, au fost alterate prin comportamentul candidaților electorali", se arată în decizia judecătorilor.

Citește și: Pleacă din România! Unde se mută câștigătoarea de la „Bravo, ai stil” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.