Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Cel puţin 145 de morţi şi peste 850 de răniţi în urma cutremurului de la graniţa dintre Iran şi Irak / VIDEO

UPDATE

Bilanţul cutremurului cu magnitudinea 7,3 care s-a produs la graniţa dintre Iran şi Irak arată că cel puţin 145 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alţi peste 850 de oameni au fost răniţi, scrie Reuters.

Cel puţin 141 de persoane au fost ucise în Iran, a declarat, la televiziunea de stat, Behnam Saeedi, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Naţionale de Management al Dezastrelor din Iran. De asemenea, peste 850 de oameni au fost răniţi, a spus el.

Seismul a fost resimţit în mai multe zone din Iran, dar provincia cea mai afectată este Kermanshah, care a anunţat trei zile de doliu.

Peste 97 de victime au fost în oraşul Sarpol-e Zahab din Kermanshah, la aproximativ 15 kilometri de graniţa cu Irakul. Spitalul principal al oraşului a fost grav avariat şi se luptă să trateze sute de persoane rănite, a anunţat televiziunea de stat.

Oficialii au mai anunţat că cel puţin patru oameni au murit în Irak, iar alte peste 50 de persoane au fost rănite.

UPDATE

Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,2 grade, care a avut loc, duminică seară, la regiunea de graniţă dintre Iran şi Irak, informează presa internaţională.

Cutremurul a avut epicentrul la 32 de kilometri de oraşul irakian Halabja, la o adâncime de 33.9 kilometri.

Presa iraniană a anunţat că au murit cel puţin şapte persoane în vestul Iranului, alte şase fiind decedate în Irak.

Cutremurul a produs panică pe străzile capitalei irakiene Bagdad, oamenii ieşind pe străzi.

La moscheile din Bagdad şi din alte localităţi irakiene s-au spus rugăciuni la difuzoare.

Postul iranian IRINN a anunţat că echipe de salvare au fost trimise în vestul ţării.

"În cel puţin opt localităţi s-au produs daune, iar în altele s-au întrerupt comunicaţiile", a declarat un oficial.

Cutremurul a fost resimţit şi în Turcia.

UPDATE

Ministrul sănătăţii din Kurdistanul irakian, Hama Rasheed, a prezentat un bilanţ provizoriu în regiune: patru morţi. Autorităţile locale au raportat cel puţin 50 de răniţi, dintre care cei mai mulţi la Darbandikhan, la circa 75 de km la est de oraşul Sulaimaniyah, capitala provinciei. Agenţia de presă kurdă Rudaw, preluată de DPA, informează că au fost afectate localităţile Halabja, Dunok şi capitala regiunii, Erbil.

Potrivit unor relatări din presa locală, seismul a fost resimţit până în Turcia şi Kuweit. La Bagdad, unde şocul a durat circa 20 de secunde, şi în localitatea turcă Diyarbakir unii locuitori au ieşit din case.

Citește și: Veste bună pentru mii de salariați: Ei vor avea impozit zero pe venit-Anunț important făcut de Liviu Dragnea

UPDATE Televiziunea iraniană de stat anunță cel puțin 6 morți și zeci de răniți. În Irak, numărul victimelor ar fi de ordinul zecilor. Un bilanț oficial nu a fost comunicat.

Un cutremur a fost resimţit duminică seara pe o mare parte din teritoriul Irakului, inclusiv la Bagdad, transmit agenţiile internaţionale de presă. Serviciul de monitorizare geologică din Statele Unite (USGS) a anunţat iniţial că magnitudinea seismului a fost de 7,2, iar ulterior şi-a revizuit estimarea la 7.3, informează Reuters. Un oficial din serviciul meteorologic irakian a afirmat că valoarea reală a fost doar 6,5, scrie agerpres.ro.

Potrivit informaţiilor preluate de la USGS de Xinhua, epicentrul a fost la 32 de kilometri la sud-sud-vest de Halabjah, la o adâncime de 33,94 km. Din aceeaşi sursă, Reuters menţionează că mişcarea tectonică a avut originea la 103 km la sud-est de As-Sulaymaniyah.

Citește și: BNR susține impozitarea progresivă: Ce consecințe va avea asupra economiei României .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.