Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă de caniculă severă în India - S-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi de pe Terra în ultimele 24 de ore

canicula

India a emis luni o alertă de caniculă severă pentru regiunile sale nordice şi centrale, în urma unor condiţii extreme similare cu cele înregistrate duminică, informează Reuters potrivit Agerpres.

Dintre cele mai călduroase 15 puncte de pe Terra monitorizate în ultimele 24 de ore, opt se află în India, iar celelalte în Pakistan, potrivit site-ului El Dorado, specializat în monitorizări meteorologice.

Churu, un oraş din statul Rajasthan din nordul Indiei, a înregistrat luni cea mai ridicată temperatură din India, 48,9 grade Celsius, potrivit Departamentului Naţional de Meteorologie.

Autorităţile din Churu au emis o alertă pentru acest val de căldură, iar spitalele guvernamentale au pregătit spaţii de urgenţe, pe care le-au echipat cu aparate de aer condiţionat, umidificatoare şi stocuri de medicamente, a declarat Ramratan Sonkariya, magistrat districtual adjunct în Churu.

Autorităţile stropesc cu apă şi străzile din Churu, oraş cunoscut ca o poartă de intrare în deşertul Thar, pentru a scădea temperatura la nivelul solului şi pentru a preveni topirea asfaltului, a precizat acelaşi oficial indian.

Un fermier din districtul Sikar din provincia Rajasthan a murit duminică din cauza valului de căldură, au precizat responsabili guvernamentali.

Presa indiană a raportat vineri că 17 oameni au murit în ultimele trei săptămâni din cauza valului de căldură ce afectează sudul statului Telangana. Un oficial local a spus că va anunţa numărul victimelor doar după ce cauzele deceselor vor fi confirmate.

Temperatura a atins la New Delhi valoarea de 44,6 grade Celsius în cursul zilei de duminică. Administratorii unei aplicaţii de livrare de alimente, Zomato, au cerut clienţilor să îi întâmpine pe agenţii de livrare în momentul preluării comenzilor cu câte un pahar cu apă rece.

Alerte de caniculă au fost emise luni în mai multe zone din vestul statului Rajasthan şi în statul Madhya Pradesh.

Sezonul musonic, care ar trebui să determine o scădere a temperaturilor, va debuta cel mai probabil pe coasta sudică a Indiei pe 6 iunie, a anunţat luna trecută Biroul de Meteorologie.

Sezonul pre-musonic din 2019, ce durează trei luni şi care s-a încheiat pe 31 mai, a ocupat locul al doilea în topul celor mai secetoase sezoane din ultimii 65 de ani, a anunţat unicul birou privat de prognoze meteorologice din India, Skymet, potrivit căruia media naţională de precipitaţii a fost de 99 de mililitri, în contextul în care media obişnuită este de 131,5 mililitri pentru această perioadă a anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.