Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ de gradul zero: Donald Tusk va sugera 'o prelungire Brexit flexibilă de 12 luni' -surse

tusk

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, ia în considerare opțiunea amânării cu 12 luni a termenului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, cu mențiunea că prelungirea va fi „flexibilă”, a declarat un oficial european, citat de BBC.

Conform planului președintelui Consiliului European, Marea Britanie ar putea părăsi Blocul comunitar mai devreme de 12 luni dacă Parlamentul aprobă un acord. Sugestia lui Donald Tusk ar trebui să primească întâi aprobarea liderilor Uniunii Europene, în cadrul summitului UE de săptămâna viitoare, conform Mediafax.

Citește și: Klaus Iohannis a făcut SPECTACOL la Cotroceni și a citat din Constituție. Apel: 'Dragi români, vă aștept la referendum pe 26 mai' (VIDEO)

Prim-ministrul britanic Theresa May și liderul opoziției, Jeremy Corbyn, vor continua vineri discuțiile privind Brexit. Discuțiile de miercuri și joi au fost „productive”, a transmis un purtător de cuvânt al premierului May.

Geoffrey Cox, procurorul general al Marii Britanii, a declarat pentru BBC că dacă discuțiile dintre cei doi lideri de partid eșuează, amânarea Brexit va fi una de lungă durată.

Conform situației actuale, Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană în data de 12 aprilie, dar parlamentarii nu au aprobat acordul negociat de prim-ministrul Theresa May.

Theresa May a anunțat că este nevoie de o amânare Brexit, pentru a evita scenariul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord. Parlamentarii au transmis că doresc ca amânarea să fie una de scurtă durată.

Pentru o amânare de scurtă durată, Theresa May și Jeremy Corbyn ar trebui să aprobe o propunere pentru parlamentari până la data de 10 aprilie, când liderii Uniunii Europene se vor întâlni la Bruxelles pentru a discuta despre o posibilă amânare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.