Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă de la hidrologi - Cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Galați și Vaslui

Twitter
inundatii

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Galați și Vaslui, până vineri seara. Pe alte râuri din patru județe a fost emis un cod galben de inundații, în vigoare tot până vineri seara, potrivit Mediafax.

Codul portocaliu a fost emis pentru perioada vineri ora 13.15 până la ora 20.00, pe râurile din bazinele hidrografice Jăravăț – bazin mijlociu și inferior și Hobana (afluenți ai Bârladului), județele Galați și Vaslui.

De asemenea, până vineri la ora 22.00 a fost emis un cod galben de inundații pe râuri din județele Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați.

Citește și: ANM a dat alerta - Cod PORTOCALIU de ploi, vijelii și grindină. Județele vizate

Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină pentru mai multe localități din județele Vaslui, Bacău, Vrancea și Galaţi, dar toată țara se află, până vineri seara, sub o informare meteorologică de ploi torențiale, vijelii și grindină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.