Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă de securitate cibernetică în Germania - Biroul German pentru Securitatea Informației a emis evertizări cu privire la posibile atacuri cibernetice

securitate cibernetica

Biroul German pentru Securitatea Informației (BSI) a emis evertizări pentru mai multe firme germane, numite de Statele Unite ca fiind posibile victime a atacurilor cibernetice, adăugând că activitatea Chinei împotriva companiilor din Germania s-a intensificat, relatează The New York Times preluat de mediafax.

Experții din domeniul cibernetic au averizat în mai multe rânduri că Germania, care are o expertiză tehnologică avansată, ar putea fi ținta unor atacuri cibernetice efectuate de mai mulți indivizi și chiar de alte state.

"Companiile în domeniile de construcții, cercetarea materialelor și inginerie și alte firme mari comerciale reprezintă ține pentru hackeri", a relatat miercuri Sueddeutsche Zeitung, fără a își face publice sursele.

Statele Unite se confruntă cu un conflict comercial cu China. Un oficial american din serviciile de informații a avertizat săptămâna trecută că activitatea cibernetică a Chinei în SUA a crescut.

În luna septembrie, Germania a avertizat că există un număr în creștere de state care pot intra în rețelele informatice private și să instaleze viruși pentru a afecta infrasructura unui alt stat.

Un oficial german a declarat în acel context că Rusia, China, dar și alte țări, au continuat să atace calculatoarele companiilor germane pentru a sustrage informații industriale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.