Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă de securitate în Kenya, fix la vizita lui Iohannis: polițiștii pleacă în număr mare din țară

iohannis in safari

Alertă de securitate în Kenya, fix la vizita lui Klaus Iohannis: polițiștii părăsesc în număr mare țara

Președintele României, Klaus Iohannis, se află joi, 16 noiembrie, într-o vizită în Kenya, asta în timp ce parlamentarii kenyeni au aprobat un plan privind trimiterea în Haiti a sute de polițiști, informează Rador Radio România.

Parlamentarii kenyeni au aprobat un plan privind trimiterea a sute de ofițeri de poliție în Haiti pentru a ajuta la contracararea violențelor bandelor infracționale. Guvernul kenyan a promis în luna iulie că va pune la dispoziție o mie de ofițeri după ce Haiti a lansat un apel prin care solicita asistență internațională pentru a domoli violența care a cuprins capitala Port-au-Prince, intrată sub controlul aproape total al bandelor criminale.

MAE recomandă evitarea vizitelor în Kenya

Există factori confirmaţi de risc pentru Kenya, transmite Ministerul Afacerilor Externe: „evitaţi călătoriile”, arată fără echivoc instituția.

„1. Informaţii generale

Situația de securitate din Republica Kenya se caracterizează printr-o creştere a ameninţărilor teroriste, răpiri de persoane, numeroase lupte între grupări armate precum şi demonstraţii. Atacurile teroriste pot avea loc indiferent de regiuni, inclusiv în zonele frecventate de străini. De asemenea, a fost observată o accentuare a criminalităţii, cu precădere în marile oraşe, din cauza unor jafuri armate asupra autovehiculelor aflate în circulație. Atacurile se desfăşoară cel mai frecvent pe timpul nopţii, agresorii fiind organizaţi în grupuri de motociclişti înarmaţi cu arme de foc. Atacuri armate ale diferitelor bande pot să apară, în orice moment, în special în capitala Nairobi şi orașul Mombasa.

Ca urmare situației precare de securitate din Republica Kenya, a atacurilor asupra turiştilor şi a demonstraţiilor care au loc inclusiv în capitala Nairobi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile neesențiale în această ţară.

Cetăţenii români care trebuie să se deplaseze în Kenya, sunt sfătuiţi să se informeze în prealabil asupra situaţiei de securitate din zonă!

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă deosebită în zona de check-in a aeroporturilor, unde au fost semnalate numeroase cazuri de sustragere de bunuri.

Se recomandă cetăţenilor români să evite zone predilecte de acţiune a teroriştilor (mall-uri, pieţe, centrul capitalei Nairobi şi oraşului Mombasa).

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să evite călătoriile în zona de nord a litoralului R. Kenya, zonele de frontieră cu Republica Federală Somalia şi insulele aflate în această regiune, zona de frontieră cu Republica Sudanul de Sud şi Republica Federală Democratică a Etiopiei, din cauză că au fost înregistrate atacuri armate ale miliţiilor somaleze în interiorul R. Kenya, precum şi răpiri de persoane.

Se recomandă insistent vaccinarea împotriva febrei galbene (cu dovada inoculării înscrisă în carnetul galben de vaccinări), precum şi împotriva febrei tifoide, hepatitei, difteriei şi poliomielitei”, arată MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.