Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă de TBC la Craiova! O profesoară ar fi infectat 40 de copii

viatalibera.ro
tbc

Un cadru didactic, care a intrat în contact cu peste 300 de elevi, a fost diagnosticat recent cu TBC. În urma investigațiilor a reieșit că aproximativ 40 de copii au valori mai mari decât cele normale la testul IDR, prezentând infecție tuberculoasă.

Profesoara este acum internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova iar cadrele medicale au mers Școala Gimnazială nr. 32 „Alexandru Macedonski“, din cartierul craiovean Craiovița Nouă, şi i-au controlat pe cei aproximativ 300 de copii din clasele la care a predat profesoara. 40 dintre ei vor fi internați pentru câteva zile, pentru analize amănunţite, având în vedere că în cazul lor sunt suspiciuni serioase cu privire la existenţa bolii.

Putin a ordonat manevre militare surpriză. Ce pregătește liderul de la Kremlin

De asemenea, cel puțin 70 de cadre didactice din şcoala vor merge la investigaţii. Alţi 30 de profesori şi-au făcut deja analizele, în cazul acestora rezultatele fiind negative.

La nivelul unității școlare s-au recomandat măsuri speciale, cum ar fi ventilația naturală prin deschiderea largă a ferestrelor, expunerea la radiația solară a claselor respective, precum și aplicarea unui dezinfectant. Directorul școlii, Carmen Nicoli, spune că aceste măsuri sunt aplicate deja și procedura va continua, transmite radiocraiova.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.