Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Doi români au fost SPINTECAȚI în Franța, într-un atac rasist

IBTimes UK
Turnul Eiffel, jandarmi/militari

Un bărbat cu probleme psihice, din Franța, este acuzat de tentativă de asasinat într-un orășel din suburbia Parisului, din cauza „rasei, etniei sau religiei”, după ce a înjunghiat trei persoane, două dintre ele români,cel mai probabil de etnie rromă, care sunt internate, marți, la terapie intensivă.

Bărbatul care suferă de probleme psihice este bănuit că a înjunghiat, sâmbătă, trei persoane, dintre care două de origine română, la Antony, în Franța, scrie lefigaro.fr.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: ‘Ticăloși până la capăt!’

Francezul este acuzat pentru tentativa de asasinat „din cauza rasei, etniei sau religiei”, spun, marți, reprezentanții Parchetul de la Nanterre, scrie mediafax.ro.

Circumstanța rasismului a fost luată în calcul deoarece bărbatul „și-a explicat acțiunea prin originea victimelor”, în special rromii, a precizat procuratura pentru AFP.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Vin Sărbătorile și cred că ar trebui să fim foarte atenți. Întâlnirile să fie la nivel restrâns’

Sâmbătă seara, un bărbat a rănit grav două femei și un tânăr cu un cuțit, în Antony (Hautes-de-Seine), un oraș cu peste 60.000 de locuitori, situat în suburbiile sudice ale Parisului.

Potrivit surselor din poliție, citate de lefigaro.fr, respondentul are tulburări psihologice semnificative de tip schizofrenic.

Citește și: Vestea mult așteptată! Când vor ajunge primele doze de vaccin anti-COVID

Două dintre victime au fost de origine română, potrivit procuraturii. Este vorba de un tînăr de 19 de ani și o femeie, a cărei identitate nu a fost cunoscută și care se afla încă în terapie intensivă marți.

A treia victimă, în vârstă de 59 de ani, este încă spitalizată.

Citește și: Radu Tudor: S-ar putea ca varianta de avarie propusă de Marcel Ciolacu – Guvern PSD-PNL – să nu poată fi evitată ,

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.