Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Dragnea încearcă prin toate mijloacele: Liderul PSD a dat în judecată Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea gesturi

După ce Guvernul a sesizat Curtea Constituţională pentru un conflict juridic între Parlament şi ÎCCJ, cu privire la compunerea completurilor de 5 judecători, Liviu Dragnea face un demers şi în contencios administrativ.

Liderul PSD a atacat la Curtea de Apel Bucureşti hotărârea Colegiului de Conducere al ÎCCJ prin care s-a stabilit că noile prevederi ale legii 304/2004 nu sunt de imediată aplicare. Concret, ÎCCJ a decis că tragerea la sorţi a noilor complete se va face doar la începutul anului următor, deşi actualele completuri nu au fost formate potrivit legii în vigoare. Astfel, legea prevede că toţi cei cinci judecători din complet sunt traşi la sorţi, iar conducerea ÎCCJ a decis că doar 4 judecători sunt traşi la sorţi, iar al cincilea, preşedintele completului, este membru de drept ales dintre preşedintele ÎCCJ, vicepreşedintele ÎCCJ sau preşedintele Secţiei penale.

CITEȘTE ȘI: Acesta este fructul MINUNE: Ce beneficii incredibile îţi aduce dacă îl consumi

Acţiunea lui Liviu Dragnea a fost înregistrată la Curtea de Apel Bucureşti vineri, pe 5 octombrie. În cazul în care va avea câştig de cauză, decizia Colegiului de Conducere al ÎCCJ ar putea fi suspendată, iar completurilor vor fi reconfigurate. Consecinţa ar fi reluarea apelului în procesul lui Dragnea, cu un alt complet.

La instanța supremă a avut loc, luni, primul termen în apelul din dosarul angajărilor fictive, în care liderul PSD a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. La acest termen însă, Liviu Dragnea nu s-a prezentat, dar a cerut o amânare ca să își angajeze avocat. Următorul termen are loc pe 5 noiembrie.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.