Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ După Marea Britanie, și Africa de Sud identifică o 'nouă variantă' a coronavirusului

coronavirus covid-19 covid

Africa de Sud a identificat o „nouă variantă” a coronavirusului care provoacă valul doi de infecții, a declarat vineri ministrul Sănătății, la câteva zile după ce Marea Britanie afirma că a găsit și o nouă variantă a virusului, anunță MEDIAFAX.

„Am convocat acest briefing public pentru a anunța că o variantă a virusului SARS-COV-2 - denumită în prezent varianta 501.V2 - a fost identificată de oamenii de știință din Africa de Sud”, a scris pe Twitter ministrul Sănătății, Zweli Mkhize.

„Dovezile care au fost colectate, prin urmare, sugerează că al doilea val pe care îl experimentăm este condus de această nouă variantă", a adăugat Mkhize.

Citește și: Marcel Ciolacu, scrisoare către Președintele Klaus Iohannis: ‘Vă solicit să cereți Guvernului să slujească interesul public, nu interesul de partid’

Africa de Sud se apropie de 900.000 de infecții, cu peste 20.000 de decese asociate. O nouă creștere a cazurilor a făcut ca guvernul să înăsprească restricțiile.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat vineri că este în legătură cu cercetătorii sud-africani care au identificat noua variantă.

În urmă cu câteva zile, autoritățile din Marea Britanie anunțau că o „nouă variantă” a coronavirusului a fost identificată și se crede că provoacă răspândirea mai rapidă în sud-estul țării. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Matt Hancock, spunea că au fost găsite peste 1.000 de cazuri ale noii variante, „predominant în sudul Angliei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.