DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ședință a miniștrilor Sănătății din UE după anunțul EMA privind trombozele cauzate de vaccinul AstraZeneca

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam astrazeneca

Miniştrii Sănătăţii din cele 27 de state membre UE se reunesc miercuri seara pe tema campaniei de vaccinare împotriva covid-19, după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) prezintă actualizări cu privire la siguranţa vaccnului AstraZeneca-Oxford, a anunţat miercuri preşedinţia portugheză a Uniunii Europene (UE, relatează Reuters, conform News.ro.

Marta Temido, ministrul portughez al Sănătăţii, a cărei ţară deţine preşdinţia semestrială a UE, urmează să prezideze această reuniune, prevăzută la ora locală 17.00 GMT (20.00, ora României), ”după anunţarea publică a concluziilor Comitetului de evaluare a riscului farmaceutic al EMA cu privire la siguranţa vaccinului AstraZeneca-Oxford”, a anunţat pe Twitter o purtătoare de cuvânt a preşedinţiei portugheze.

Ema urmează să susţină o conferinţă de presă la ora 14.00 GMT (17.00, ora României) în care să prezinte concluziile actualizate ale supravegherii cu privire la acest vaccin - redenumit Vaxzeria - şio eventuală legătură cu formarea unor cheaguri de sânge şi tulburări tromboembolice rare dar grave la persoane vaccinate cu AstraZeneca-Oxford.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.