Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă fără precedent din cauza Facebookului: Escrocheria pentru Google Chrome

facebook mobil

Mari probleme pentru cei care intră pe facebook prin google chrome. S-a aflat în urmă cu puţin timp. Este escrocheria care afectează mii de utilizatori.

Dacă te numeri printre cei care se loghează pe Facebook de pe Google Chrome, trebuie să știi că un nou malware a fost descoperit de cei de la ESET (Antivirus, Internet Security Software and Virus Protection). Acesta loveşte rețeaua de socializare fiind deghizat sub forma unor clipuri. Link-urile dăunătoare apar ca un video postat pe Facebook în care ești tag-uit sau un mesaj care îți este trimis prin Facebook Messenger de către un prieten.

Citeşte şi: Primăriile vor putea BENEFICIA de imobile confiscate

Sunt folosite titlurile „My first video”, „My video”, „Private video” sau o serie de caractere generate aleatoriu. Odată ce ai intrat pe link ți se spune ce plug-in-uri ar trebui instalate pentru a vedea clipul. Dacă acela este instalat, wall-ul de pe Facebook este inundat cu clipuri false în care îți sunt tag-uiți prietenii. Malware-ul are, însă, și alte funcţii: poate adăuga prieteni, poate crea pagini de Facebook, poate distribui, edita sau ascunde postări sau să dea unfollow – cei de la ESET. Momentan, acest malware ţinteşte doar utilizatorii de Chrome, iar cei de la ESET au detectat amenițarea de peste 10.000 de ori în ultima săptămână, find afectaţi utilizatori din întreaga lume, conform newsar.ro.

Citeşte şi: Oficial rus, huiduit la aeroport: 'Porcule, du-te acasă' / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.