Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Fost consilier al lui Klaus Iohannis, AVIZAT pentru postul de Ambasador în Cipru

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Dan Mihalache, fostul consilier al președintelui Klaus Iohannis, a primit aviz favorabil în comisiile reunite pentru politică externă și pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Senat și Camera Deputaților pentru a prelua postul de ambasador în Cipru.

Citește și: Ministrul Educației, PRIMA SCHIMBARE în programa școlară: se vor introduce NOI materii opționale

„Comisiile reunite pentru politică externă și pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Senat și Camera Deputaților au audiat candidații propuși de Ministerul Afacerilor Externe pentru posturile de ambasadori ai României în străinătate. Persoanele audiate sunt: Nineta Bărbulescu, desemnată pentru Malaezia, Brunei Darussalam; Dan Adrian Bălănescu, desemnat pentru Republica Indonezia, Republica Democrată a Timorului de Est; Dan Sorin Mihalache, desemnat pentru Republica Cipru; Brândușa Ioana Predescu, desemnată pentru Republica Bulgaria; Laura Daniela Popescu, desemnată pentru Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord; Daniela Mariana Țane Sezonov, desemnată pentru India, Republica Maldivelor, Republica Populară Bangladesh, Republica Federală Democratică Nepal; Cristian Istrate, desemnat pentru Federația Rusă; Răzvan Rotundu, desemnat pentru Georgia și Bogdan Mănoiu, desemnat pentru Canada”, anunță Senatul.

Potrivit sursei citate, cele patru comisii de specialitate din Parlament au acordat avizul favorabil, în unanimitate, pentru cei nouă ambasadori propuși.

Audierile s-au desfășurat în cadrul unei proceduri mixte, în format virtual și cu o prezență fizică restrânsă, la sediul Senatului.

Dan MIhalache a fost ambasador al României în Marea Britanie. Anterior a fost consilier al președintelui Klaus Iohannis și șef al Cancelariei Prezidențiale. În 2015 în spațiul public au apărut imagini cu Mihalache, care dormea în timpul unei întâlniri cu o delegație din Serbia, unde îl însoțea pe Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.