Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ generală - Un deținut periculos a EVADAT în urmă cu puțin timp

penitenciar inchisoare

Un deținut, condamnat la cinci ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, care ispășea pedeapsa la Penitenciarul Focșani, a evadat, joi, în timp ce lucra pe raza localității Dumbrăvița, județul Vrancea.

Citește și: Motivare SURPRIZĂ a CCR pe inițiativa 'Fără Penali' - Candidaturile 'penalilor' NU vor putea fi blocate în totalitate

Bărbatul în vârstă de 25 de ani, a părăsit punctul de lucru exterior de pe raza localității Dumbrăvița, joi, în jurul orei 13.15.

„În jurul orei 13,15, s-a constatat că deţinutul Constantin Ionuț Răzvan, în vârstă de 25 ani, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de tâlhărie calificată, fără antecedente penale, a părăsit punctul de lucru”, au declarat reprezentanții Penitenciarului, conform Mediafax.

Bărbatul ispășea pedeapsa în regim semideschis și desfășura activități lucrative la Pepiniera Ocolului Silvic Focșani din localitatea Dumbrăvița.

Pentru prinderea deținutului și reîncătușarea lui, au fost blocate căile de acces – posibile direcţii de deplasare, a fost alarmat personalul penitenciarului și s-au trimis de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii.

La acțiuni participă și Poliția și Jandarmeria Vrancea.

Potrivit autorităților, „părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani”.

Conducerea penitenciarului a dispus verificări interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.