Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Guvernul a aprobat înființarea Comitetului de coordonare a vaccinării împotriva SARS-Cov-2

Facebook
guvern iohannis guvern

Guvernul a aprobat Memorandumul privind înființarea Comitetului Național de coordonare a activitățiilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, a anunțat joi Ministerul Sănătății.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului, conform Mediafax.

Citește și: REVOLTĂ la Spitalul Witting din Capitală: SCRISOARE deschisă a medicilor care acuză mediu toxic și ABUZURI .

Acesta va prezenta strategia și planul de acțiune privind vaccinarea anti-Covid 19 și va realiza implementarea acestora.

Conducerea Comitetului este asigurată de un președinte desemnat de premier, iar activitățile desfășurate vor fi organizate pe 3 domenii prioritare: comunicare, logistică și activitate medicală – vaccinarea propriu-zisă și monitorizarea reacțiilor adverse postvaccinale (RAPI).

„Rolul Comitetului este de a organiza și coordona activitățile privind vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, pe următoarele tipuri de responsabilitate:

-Informare și comunicare pentru personalul medico-sanitar și populația generală

-Organizarea centrelor de vaccinare si coordonarea derularii activitatii acestora

-Asigurarea procesului logistic necesar desfasurarii activitatilor aferente procesului de vaccinare

-Identificarea nevoii de resurse umane necesare pentru echipele de vaccinare

-Elaborarea de proceduri de lucru necesare implementării în mod unitar a activităților legate de procesul de vaccinare”, se arată în comunicat.

Potrivit MS, activitățile din cadrul Comitetului vor fi desfășurate de reprezentanți ai instituțiilor implicate din cadrul Ministerul Sănătății și a instituțiilor din subordinea, în coordonarea și sub autoritatea MS, cu rol în sănătatea publică (INSP, ANMDMR), Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, Agenția Națională pentru Achiziții Publice, precum și reprezentanți ai Colegiului Medicilor din România și organizațiilor profesionale de profil.

La lucrările Comitetului participă și consilierul de stat din cadrul aparatului propriu de lucru al Prim-ministrului cu atribuții în domeniul sănătății și consilierulul de stat din cadrul aparatului propriu de lucru al Prim-ministrului, purtătorul de cuvânt al Guvernului, au mai transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.