Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Guvernul de la Kiev şi separatiştii pro-ruşi au ajuns la un acord ce poate aduce pacea

DW
Volodimir Zelenski

Guvernul ucrainean şi separatiştii pro-ruşi din estul ţării au semnat marţi, la Minsk, un acord care deschide calea unor viitoare negocieri, informează dpa, potrivit Agerpres.

Acordul la care s-a ajuns vizează un statut special pentru regiunile Doneţk şi Lugansk din Donbas şi posibilitatea organizării de alegeri.

Noul guvern al preşedintelui Volodimir Zelenski pare dornic să imprime dinamism negocierilor de pace. Zelenski a afirmat că, în prezent, nu există impedimente pentru organizarea unui summit la care să participe Rusia, Franţa şi Germania, urmând ca data la care acesta va avea loc să fie anunţată în curând.

Citește și: Dezastru pentru Opoziție! Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, dinamitată! (surse)

Detaliile statutului special nu sunt încă stabilite. Conform separatiştilor susţinuţi de Moscova, statutul va fi provizoriu până la organizarea de alegeri supravegheate de OSCE, urmate de încetarea focului.

După validarea procesului electoral de către OSCE, separatiştii se aşteaptă să primească un statut special pe termen lung. Preşedintele Zelenski susţine însă că nu pot fi organizate alegeri democratice atât timp cât pe teritoriul acestor regiuni se găsesc militari.

Conflictul din Donbas, în care au fost ucişi aproximativ 13.000 de persoane, conform estimărilor ONU, a afectat puternic relaţiile dintre Ucraina şi Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.