Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ HIDROLOGICĂ - Cod galben de inundații în nouă județe din țară

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
inundatii 2018

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă, atenționări cod galben de inundații pe râuri mici din nouă județe din Moldova și Transilvania, valabile până la miezul nopții, conform Mediafax.

Potrivit INHGA, județele în care sunt prognozate inundații pe râuri sunt Suceava, Bihor, Cluj, Sălaj, Arad, Satu Mare, Maramureș, Harghita și Neamț.

Astfel, sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice Crișul Negru – bazin inferior, Crișul Repede – bazin superior și afluenți mijlociu și inferior, Barcău - bazin mijlociu și afluenți bazin inferior, judeţele Bihor și Arad, dar și din bazinele hidrografice Someșul Mic – afluenții aferenți sectorului amonte S.H. Apahida (judeţele Bihor și Cluj), Crasna – bazin superior, Barcău – bazin superior, judeţul Sălaj.

Tot în Arad și Bihor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice Crișul Negru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, Crișul Alb – afluenți bazin mijlociu și inferior. Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Cigher – bazin superior.

Aceleași fenomene sunt posibile și pe râurile mici din bazinele hidrografice Tur, Someș – afluenții mici aferenți sectorului aval S.H. Ulmeni,din judeţele Satu Mare și Maramureș. Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinnul hidrografic Tur – bazin superior.

Inundații sunt prognozate și pe râurile mici din bazinele hidrografice Suceava – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Țibeni, Moldova – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Gura Humorului – amonte S.H. Tupilați, Bistrița – bazin superior și afluenții bazin mijlociu, judeţele Suceava, Harghita și Neamț. Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Sucevița – bazin superior și Suha – bazin superior.

Atenționările emise de INHGA sunt valabile până la miezul nopții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.