Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă hidrologică - Cod galben de viituri, pe râurile din opt bazine din România

alerta meteo

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a anunţat că, începând de luni ora 10.00 până marţi, ora 12.00, va fi instituit cod galben pentru unele sectoare de râuri din bazinele hidrografice şi anume Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Bega, Timiş şi Bistriţa, afluent al râului Siret.

INHGA mai menţionează, în comunicatul de presă, că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în pe 27 martie, între orele 14.00 şi 00.00, pe unele râuri mici din judeţul Bistriţa Năsăud.

În acest context, ar putea fi depăşite cotele de atenţie, ca urmare a scurgerilor importante pe versanţi, torenţi şi pâraie.

De asemenea, există riscul producerii de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, mai indică sursa citată.

Deoarece există riscul creşterii rapide a nivelului apei, specialiştii de la INHGA recomandă vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii, informează News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.