Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Hidrologii au emis COD GALBEN de inundații pe râuri din 14 județe

mediafax.ro
inundatii mures

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, până la ora 24.00, pe râurile din judeţele Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Buzău și Vrancea se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi şi viituri rapide, fiind posibile inundaţii locale, scrie Mediafax.

Inundații se pot produce și pe râuri din județele Suceava și Botoșani până miercuri la ora 14.00.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare: Racova, Tutova, Zeletin, Berheci, Elan și Chineja. De asememenea, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice Zăbala, Buzău – afluenții de stânga aferenți sectorului aval Ac. Siriu – amonte S.H. Banița și Șomuzul Mare.

O informare meteorologică de ploi, descărcări electrice și intensificări ale vântului în toată țara intră în vigoare miercuri după-amiaza până joi la ora 3.00. Potrivit meteorologilor, în după-amiaza și seara zilei de miercuri, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la deal și la munte, precum și în regiunile sud-estice. Ploile vor avea și caracter torențial, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 30...40 l/mp și vor fi condiții de grindină. În cursul nopții de miercuri spre joi (5/6 septembrie) fenomenele vor continua local în sud-est și pe spații mai mici în zonele montane.

Citește și: BOMBĂ Protocoalele secrete din România vor fi ANALIZATE în Parlamentul European .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.