Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - ÎCCJ sesizează Curtea de Justiţie a UE, la cererea Cameliei Bogdan

yabiladi.com
cjue

Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a admis în parte o cerere formulată de judecătoarea Camelia Bogdan de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pe tema dreptului Curţii Constituţionale de a se pronunţa pe tema alcătuirii completurilor de la ÎCCJ. Sesizarea CJUE a fost făcută de un complet de 5 judecători, în cadrul unui proces în care Camera Bogdan contestă excluderea din magistratură.

CITEȘTE ȘI: Stresul ne îmbolnăvește subit. Profesorul Dumitru Constantin Dulcan ne arată cum ne putem apăra

MINUTA:

"Admite, în parte, cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. În temeiul dispoziţiilor art. 267 din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene sesizează Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare cu privire la următoarea întrebare:

Articolul 2 din Tratatul privind Uniunea Europeană, articolul 19 alineatul (1) din acelaşi tratat şi articolul 47 din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene trebuie interpretate în sensul că se opun intervenţiei unei curţi constituţionale (organ care nu este, potrivit dreptului intern, instanţă de judecată) cu privire la modalitatea în care instanţa supremă a interpretat şi aplicat legislaţia infraconstituţională în activitatea de constituire a completurilor de judecată?

Respinge, ca inadmisibile, întrebările nr. 3-8 din cererea de sesizare. Prorogă pronunţarea cu privire la celelalte aspecte puse în discuţia părţilor în şedinţa din 22 aprilie 2019. În temeiul art. 412 alin. (1) pct. 7 din Codul de procedură civilă, suspendă judecarea cauzei până la pronunţarea de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a hotărârii preliminare. Fără cale de atac."

CITESTE SI: Cercetătorii americani relansează o temă controversată: Legătura dintre consumul de ouă şi riscul bolilor de inimă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.