Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Africa: zeci de pescari din Guineea sunt afectaţi de o boală de piele misterioasă

Operation World
Guineea Conacry

Aproximativ 50 de pescari au fost spitalizaţi în Republica Guineea din cauza unei boli misterioase de piele care provoacă cazuri de erupţii cutanate, a declarat vineri pentru AFP purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Fotografii cu aceşti bărbaţi, toţi pescari, cu feţele, gurile sau membrele afectate de numeroase leziuni, au fost postate pe reţelele de socializare, potrivit Agerpres.

"În faţa acestui fenomen ciudat, Guvernul a înfiinţat o comisie interministerială de gestionare a crizei, compusă din reprezentanţi ai ministerelor responsabile de mediu, pescuit, sănătate, transporturi, mine, precum şi ai administraţiei maritime", a declarat Ousmane Gaoual Diallo, citat într-un comunicat.

Diallo a precizat că un comitet alcătuit din oameni de ştiinţă a prelevat mostre de apă de mare din zonele suspecte, acestea fiind în prezent analizate în laboratoare din Guineea şi din străinătate.

"În aşteptarea rezultatelor analizelor, Guvernul îi invită pe pescari să fie precauţi şi să evite zonele de pescuit cu o suprafaţă de apă compactă, de culoare ocru", a adăugat el.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a asigurat populaţia că analizele efectuate asupra mărfii adusă pe uscat de pescarii care au suferit arsuri la nivelul pielii nu au relevat prezenţa vreunui risc pentru consum.

În noiembrie 2020, o mie de pescari senegalezi au fost afectaţi de o boală necunoscută, cu simptome similare. Câteva săptămâni mai târziu, Ministerul Sănătăţii a indicat că riscul viral şi contagios a fost exclus şi că toate cazurile raportate au evoluat favorabil, fără complicaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.