Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în București - Furnizorii RADET au început să refuze regia din cauza situației de incertitudine

radet

Administratorul special al RADET, Alexandru Burghiu, a declarat, marți, că noua companie înființată de CGMB, Termoenergetica, va prelua, „lin”, activitatea RADET-ului. Noua companie a fost înființată, marți, la limită de un vot, respectiv 37, potrivt mediafax..

„Ceea ce tocmai s-a întâmplat este un nou început. Dacă nu trecea acest proiect, pentru noi, din punct de vedere tehnic, ar fi însemnat finalul, pentru tot ce însemna partea de reparații, care nu s-au mai făcut de 7 ani, nu se mai puteau face în continuare. De ce? Furnizorii au început deja să ne refuze, din cauza acestei situații de incertitudine. S-a dat dovadă de maturitate politică atunci când s-a votat acest proiect”, a declarat, marți, Alexandru Burghiu, la Primăria Capitalei.

Potrivit acestuia, tranziția către noua companie se va face lin.

„Tranziția către noua societate se va face lin. Dacă mâine judecătorul declară falimentul, ne-ar da 60 de zile pentru continuarea activităților comerciale. Vestea bună este că avem unde să ne ducem. Dacă nu se vota acest proiect și nu se vota proiectul, ne duceam în eter”, a mai declarat Burghiu, care a precizat că în cazul în care se va declara falimentul RADET, bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și căldură.

CGMB a aprobat, marți, un proiect care prevede înființarea societății „Termoenergetica București S.A” „în scopul continuării serviciului de alimentare cu energie termică și având în vedere falimentul RADET”, spun reprezentanții PMB. Noua societate va fi „RADET 2”.

Potrivit proiectului, scopul înființării unei noi companii este „raportat la necesitatea de a conserva continuarea și funcționarea serviciilor publice cu caracter economic, gestionate de întreprinderile publice înființate, precum și raportat la obligația Municipalității de a furniza servicii publice cu caracter economic, absolut necesare, esențiale pentru asigurarea unui standard minim și rezonabil de viață al locuitorilor din Municipiul București”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat cu 37 de voturi pentru și 8 împotrivă.

Practic, potrivit proiectului, s-a aprobat divizarea prin transferul simultat al patrimoniului Companiei Municipale Energetica, către alte două societăți, printre care și Termoenergetica. În nota de fundamentare se arată că astfel se ține cont și de decizia definitivă a Curții e Apel București, prin care au fost anulate hotărârile CGMB de înființare a celor 22 de Companii Municipale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.