Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Canada: a fost depistat primul caz de contaminare cu tulpina sud-africană a noului coronavirus

nationalgeographic.org
virus coronavirus covid covid-19 vaccin

Un prim caz de contaminare cu noua tulpină de coronavirus identificată în Africa de Sud a fost detectat în Canada, provincia Alberta, a anunţat vineri o responsabilă a autorităţilor sanitare ale provinciei, informează AFP.

"Alberta a detectat primul său caz al variantei sud-africane a COVID-19", a anunţat pe Twitter şefa pentru sănătate publică a provinciei din vestul Canadei, Dr.Deena Hinshaw, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vaccinul Moderna va ajunge în România! Care sunt principalele diferențe între cele două tipuri de vaccin

Persoana infectată, care a călătorit recent în străinătate, a fost plasată în carantină. "Nimic nu ne permite să spunem la ora actuală că virusul a contaminat alte persoane", a adăugat ea.

Această depistare, ce nu a fost confirmată vineri seara de autorităţile federale, intervine la câteva săptămâni după ce Canada a anunţat, la sfârşitul lui decembrie, că a întregistrat primele cazuri de contaminare cu varianta de coronavirus care circulă în Regatul Unit, considerată mai transmisibilă. Ottawa a suspendat imediat toate zborurile provenind din această ţară, suspendare ridicată miercuri.

Canada se confruntă din decembrie cu o puternică accelerare a pandemiei, care a dus inclusiv la reimpunerea carantinei în cele mai afectate două provincii: Ontario şi Quebec. În provincia francofonă, o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii - prima din Canada de la începutul pandemiei - va intra în vigoare sâmbătă seara.

Citește și: Veste bună pentru europeni! UE a încheiat un nou acord cu Pfizer-BioNTech în vederea achiziționării a 300 de milioane de doze

Ottawa a dat undă verde pentru vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Moderna şi a lansat la mijlocul lui decembrie o campanie de vaccinare istorică.

Canada, ţară cu 38 de milioane de locuitori, a înregistrat până vineri peste 640.000 de cazuri de coronavirus şi aproape 16.700 de decese de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.