Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Harghita: Proiectil exploziv, descoperit în curtea unui case din Praid

bomba

Un proiectil exploziv a fost descoperit, marţi după-amiază, în curtea unei case din Praid, în urma unor săpături pentru conducta de apă, elementul de muniţie fiind ridicat în siguranţă de specialiştii pirotehnişti de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita potrivit Agerpres.

Potrivit Biroului de Presă al ISU Harghita, proprietarul imobilului a anunţat Poliţia iar oamenii legii au cerut sprijinul echipajului pirotehnic şi, până la sosirea acestuia, au asigurat zona.

"Echipajul pirotehnic a identificat elementul de muniţie ca fiind un proiectil exploziv de 76 mm, în urma cercetării zonei nemaifiind găsite alte elemente. S-a procedat la ridicarea, transportul şi depozitarea elementului de muniţie, în vederea distrugerii ulterioare", a informat purtătorul de cuvânt al ISU, Alina Ciobotariu.

Săptămâna trecută, specialiştii pirotehnişti din cadrul ISU Harghita au executat o misiune de distrugere controlată a 90 de elemente de muniţie neexplodată identificate pe raza judeţului în ultimele trei luni ale acestui an.

În Harghita, se descoperă în mod frecvent elemente de muniţie, cele mai multe atunci când se efectuează lucrări agricole sau de construcţii, dar sunt şi cazuri când sunt găsite accidental.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.