Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în industra auto din Italia: Producerea de maşini chinezeşti ar putea duce la închiderea de fabrici

playworld.ro
Stellantis masini lancia alfa romeo

Producerea de maşini chinezeşti în Italia ar putea forţa Stellantis să ia unele decizii dificile, inclusiv închiderea de fabrici, a declarat miercuri şeful grupului franco-italian, singurul mare producător auto din Italia, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Guvernul italian a spus că este în discuţii cu Tesla şi producătorii auto chinezi, inclusiv Chery Auto, pentru a-l atrage pe unul dintre ei să producă în Italia şi să crească producţia naţională de automobile, după ani de declin.

”Dacă cineva doreşte să introducă competiţia chineză, ar fi responsabil pentru deciziile nepopulare care ar putea trebui luate. Dacă suntem sub presiune, singurul lucru pe care l-am putea face este să ne accelerăm eforturile de a creşte productivitatea pentru a fi competitivi”, a declarat CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, la un eveniment la Torino.

El a arătat că Stellantis va pierde probabil cotă de piaţă şi volume de vânzări.

”Atunci s-ar putea să nu avem nevoie de atâtea fabrici ca acum. Suntem gata de luptă, dar într-o luptă există victime”, a spus el.

Tavares a spus că speculaţiile că Stellantis ar duri să se retragă din Italia sunt ”ştiri false”.

”Investim masiv în Italia”, a spus Tavares, care în ultimele luni a intrat în conflict cu guvernul italian cu privire la nivelurile de producţie ale grupului în ţară.

El a anunţat că producătorul auto va extinde producţia celui mai bine vândut automobil de oraş pe benzină, Fiat Panda, până în 2030, în încercarea de a aduce clienţilor accesibilitate.

Versiunea cu motor cu ardere internă a Panda, care este produsă în Pomigliano d'Arco, lângă Napoli, ar urma să fie eliminată treptat în 2027, în timp ce o versiune nouă, electrificată, a vehiculului este aşteptată să fie lansată la sfârşitul acestui an.

Tavares a vorbit la un eveniment de inaugurare a unităţii Stellantis pentru producţia de transmisii eDCT (electrificate cu dublu ambreiaj) pentru vehicule electrice hibride şi hibride plug-in, la complexul Mirafiori al grupului din Torino.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.