Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Libia: ONU se îngrijorează de riscul de epidemii în urma inundațiilor

Profimedia Images
libia inundatii

Agenţiile ONU depun eforturi pentru a preveni răspândirea bolilor în oraşul libian Derna, afectat de inundaţii, cu scopul de a evita "o a doua criză devastatoare" în regiune, a anunţat luni organizaţia internaţională, potrivit AFP.

Misiunea de sprijin a ONU în Libia (UNSMIL) a explicat într-un comunicat că echipe de la nouă agenţii ONU sunt prezente pe teren la Derna şi în alte oraşe din estul Libiei pentru a oferi ajutor şi sprijin persoanelor afectate de furtuna Daniel, care a devastat regiunea la 10 septembrie, conform agerpres.

"Autorităţile locale, agenţiile umanitare şi echipa OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) îşi manifestă îngrijorarea faţă de riscul de răspândire a bolilor, în special prin apă contaminată şi lipsa de igienă", a indicat ONU.

"Echipa (OMS) continuă să lucreze pentru a preveni răspândirea bolilor şi a evita o a doua criză devastatoare în regiune", se mai arată în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, în ultimele zile, echipe ale UNICEF prezente la Derna şi în împrejurimi au furnizat "truse medicale de urgenţă" serviciilor de asistenţă primară pentru a oferi ajutor unui număr 15.000 de persoane timp de trei luni.

La rândul său, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) distribuie "kituri de prim ajutor, incluzând pături, folii de plastic şi echipamente de gătit, pentru 6.200 de familii strămutate din Derna şi Benghazi", principalul oraş din estul Libiei, continuă comunicatul.

În plus, raţii alimentare au fost distribuite la peste 5.000 de gospodării de către Programul Alimentar Mondial (PAM), iar OMS a trimis prin avion 28 de tone de materiale medicale.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a sprijinit "460 de familii cu produse nealimentare şi alte 4.000 de familii din Benghazi cu medicamente".

Bilanţul victimelor inundaţiilor devastatoare produse în Libia a urcat la aproape 11.300 de morţi doar în cel mai puternic lovit oraş, Derna, conform unui anunţ făcut de Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), a transmis duminică DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.