Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ în Marea Britanie - Val de demisii la nivel înalt după acordul privind ieșirea din Uniunea Europeană

breaking news

Un al treilea oficial a demisionat joi din guvernul premierului britanic Theresa May după aprobarea acordului cu UE privind Brexit, informează dpa, AFP şi Reuters, scrie Agerpres.

Esther McVey, ministrul muncii şi pensiilor, şi-a anunţat demisia într-o scrisoare adresată şefei guvernului în care afirmă că acest acord "nu onorează rezultatul referendumului" (din 2016 la care o majoritate a britanicilor s-au pronunţat în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană).

Mai devreme joi, ministrul britanic pentru Brexit Dominic Raab şi-a dat demisia, afirmând că planul Theresei May cu privire la Brexit ameninţă integritatea Marii Britanii.

Secretarul de stat britanic pentru Irlanda de Nord, Shailesh Vara, care la referendumul din iunie 2016 a susţinut rămânerea Regatului Unit în Uniunea Europeană, a fost primul membru al guvernului britanic care a demisionat după ce premierul May a obţinut, miercuri, sprijinul executivului de la Londra pentru acordul de retragere ce prevede termenii ieşirii ţării din UE.

UPDATE

Deputata conservatoare Anne-Marie Trevelyan şi-a anunţat joi demisia din funcţia de asistentă a ministrului Educaţiei, a cincea demisie din Guvernul premierului Theresa May în semn de protest faţă de proiectul acordului Brexitului, relatează The Associated Press.

Anne-Marie Trevelyan, secretarul de stat însărcinat cu Brexitul Suella Braverman, ministrul Brexitului Domici Raab, secretarul de stat însărcinat cu Munca şi Pensiile Esther McVey şi secretarul de stat însărcinat cu Irlanda de Nord Shailesh Vara au demisionat anterior.

Citește și: Traian Băsescu a EXPLODAT după raportul MCV - Fostul președinte anunță consecințe DEZASTRUOASE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.