Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Munţii Făgăraş - Risc mare de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine

avalanșă

Riscul producerii de avalanşe în Munţii Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, este mare. Salvamontiştii recomandă turiştilor să nu urce mai sus de cabane, scrie Mediafax.

Potrivit salvamontiștilor sibieni, riscul producerii de avalanşe în Munţii Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, este de gradul patru din cinci posibile.

„Risc mare de avalanșă (4) în Munţii Făgăraş, la alitudini mai mari de 1.800 de metri. Recomandăm evitarea deplasărilor mai sus de limita cabanelor de pe versantul nordic”, spun salvamontiştii.

Citește și: RĂZBOI DIPLOMATIC între Rusia și Polonia: Varşovia îl convoacă pe ambasadorul rus, după declaraţiile lui Vladimir Putin

Meteorologii anunțau un trast de zăpadă, în Munţii Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, de peste 70 de centimetri. În partea superioară era un strat instabil de 15 centimetri, peste care se va depune un strat proaspăt, instabil, de 10-20 centimetri.

„Vântul puternic de la peste 1.800 m va crea noi plăci de vânt. Principalele riscuri sunt reprezentate de instabilitatea noului strat și de plăcile de vânt ce se vor forma în special pe versanții cu orientare nord-vestică, nordică și nord-estică. Avalanșe pot fi declanșate chiar și la supraîncărcări mici, iar în zonele adăpostite, cu acumulări mai mari, pot antrena un volum însemnat de zăpadă”, spun meteorologii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.