Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Pakistan: Sute de cadeţi au fost luaţi ostatici de mai mulţi jihadişti kamikaze / VIDEO

Pakistan Quetta

Teroriştii din Statul Islamic continuă să facă ravagii. De această dată, totul s-a întâmplat în Pakistan. Sute de cadeţi au fost luaţi ostatici. Atacatorii sunt jihadişti kamikaze care poartă veste cu explozibili.

Citeşte şi: Se pregăteşte o mutare ŞOC în fotbalul românesc: 'Pe Hagi nu pot să-l aresteze'

Între 200 şi 500 de cadeţi ar putea să fie luaţi ostatici de către un grup de indivizi înarmaţi care au pătruns în centrul de antrenamente al soldaţilor din Quetta, potrivit mass-media locale. Poliţia şi trupele de securitate sunt la locul asaltului şi au format un cordon de securitate în zonă. Există informaţii despre eventuale victime, dar situaţia din interiorul centrului nu este clară. În zonă se aude un schimb intens de focuri, relatează postul de televiziune SAMAA Pakistani. "Cinci sau şase terorişti au pătruns în academie prin spatele clădirii", relatează presa pakistaneză care îl citează pe purtătorul de cuvânt regional Anwar ul Haq Kakar, care nu a putut să confirme încă numărul ostaticilor, dar a precizat că cel puţin un membru al personalului de securitate a fost rănit cu o armă de foc.

Vezi şi: Dezvăluiri în direct despre procurorul care a făcut dosarul lui Dan Voiculescu: 'Am şi eu o misiune'

Autorităţile pakistaneze au declarat stare de urgenţă în toate spitalele de stat din Quetta, a mai informat SAMAA. Unul dintre supravieţuitorii atacului a reuşit să iasă din clădirea asediată de jihadişti şi a povestit pentru Dunya News cum au deschis jihadiştii focul în academia militară unde se aflau sute de cadeţi. Potrivit canalului TV, unii dintre atacatori sunt terorişti sinucigaşi care poartă veste cu explozivi. Ministerul de Interne din Pakistan a înfiinţat o celulă de criză care monitorizează situaţia din centrul militar al cadeţilor, anunţă RTV.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.