Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ în Piatra Neamţ: Ce a găsit echipa de cercetare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară în curtea unui localnic

200 de grame de substanţă despre care se crede că este mercur au fost ridicate, miercuri, de poliţişti și pompieri, din curtea unui localnic din orașul Piatra Neamț, județul Neamț. O anchetă a fost declanşată în acest caz, potrivit mediafax.

Citește și: Șeful Poliției, dezvăluire în cazul polițistului ucis: ‘La sfârșitul săptămânii’

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamț, Georgiana Moșu, a declarat că oamenii legii au fost sesizaţi de un bărbat de 44 de ani, din Piatra Neamț, că dintr-o țeavă din curtea sa curge un lichid ce pare a fi mercur.

Citește și: Mesaj cutremurător pentru Carmen Dan! Scrisoarea sfâșietoare apărută după uciderea polițistului din Timiș

„Miercuri, în jurul orei 11.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați de către un bărbat de 44 de ani, din Piatra Neamț, despre faptul că, în timp ce efectua săpături în curtea locuinței sale, dintr-o țeavă a început să curgă un lichid argintiu, ce pare a fi mercur. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Petrodava al județului Neamț s-au deplasat la fața locului, de unde au ridicat aproximativ 200 de grame de substanță. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de poluare, prin evacuare pe sol, a unor deşeuri ori substanţe periculoase și traficul de produse sau substanţe toxice", a declarat, Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Citește și: Undă verde! O companie-gigant face sute de angajări în România

La fața locului a fost solicitat și sprijinul echipei de cercetare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară (CBRN) din cadrul ISU Iaşi, fiind anunțați și specialiștii Gărzii de Mediu şi cei ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Neamţ.

Autoritățile vor face analize pentru identificarea substanței, probe pentru teste fiind luate de polițiști și specialiști de la Agenția de Protecția Mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.