Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ în România | Creștere ALARMANTĂ a cazurilor Covid-19: 'E o creştere de 253,95% şi de 632,4% aproape faţă de două săptămâni anterioare'

media.cancan.ro
Adriana Pistol

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol a declarat joi că România se încadrează "în previziuni" în ceea ce priveşte utilizarea paturilor de terapie intensivă, cât şi internarea în secţii a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, aflându-se "aproape de maximul scenariului cel mai optimist".

"În ceea ce priveşte utilizarea paturilor ATI, cât şi internarea pe secţii de spitale, ne aflăm undeva aproape de maximum scenariului cel mai optimist care era la bază. Suntem în previziuni până în acest moment", a spus secretarul de stat, la o conferinţă de presă, relatează Agerpres.

Potrivit medicului, cea mai mare pondere în rândul persoanelor infectate o reprezintă cei neimunizaţi - 55%.

"Putem observa în continuare că ponderea cea mai mare încă o au persoanele nevaccinate, care reprezintă aproximativ 55% dintre cazuri, cât şi persoanele care nu sunt încă protejate, cei care au doar o singură doză, dar şi 47% din cazuri sunt persoane care nu şi-au făcut doza a treia, au depăşit 6 luni de la vaccinarea primară şi nu au efectuat doza de rapel", a spus Pistol.

Ea a spus că rata de pozitivare a crescut "destul de mult", ajungând la 8,6%.

"Evoluţia numărului de decese este oarecum staţionară, foarte puţin creştere în ultima săptămână, iar în ceea ce priveşte internările în secţiile de terapie intensivă avem un platou. Evoluţia faţă de săptămânile anterioare - numărul de cazuri care au fost confirmate în prima săptămână a anului a avut o creştere faţă de o săptămână anterioară de 253,95% şi de 632,4% aproape faţă de două săptămâni anterioare. Creşterea este consistentă. În ceea ce priveşte numărul de decese, faţă de o săptămână anterioară numărul acestora crescut cu 6,3%, faţă de două săptămâni anterioare în schimb avem o scădere a ratei de înregistrare a deceselor cu 16%", a arătat secretarul de stat.

Adriana Pistol a spus că numărul unităţilor administrativ teritoriale care au cel puţin un caz confirmat de infectare cu noul coronavirus a ajuns la o pondere de aproximativ 73%.

"Dacă ne uităm la rata de reproducere pe care OMS o calculează şi ne-o transmite în săptămâna 3-9 ianuarie aceasta, se apropie de cifra 2 . Este 1,87 faţă de săptămânile anterioare chiar o săptămână anterioară vedem o creştere de peste 76%", a mai susţinut Adriana Pistol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.