Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în România din cauza închiderii SEAP: Anunţul guvernului

romaniatv.net
guvern ciolos

Ţara noastră are parte doar de probleme. Pe lângă protestele care se anunţă sătămâna viitoare, guvernul are şi alte dificultăţi.

Închiderea SEAP pentru trei săptămâni ar putea fi mare prilej de contracte date rapid şi cu justificare. Peste un miliard de lei ar putea fi cheltuiţi fără transparență, fără competiție şi fără licitaţii.

Citeşte şi: Guvernul lui Dacian Cioloş, încolţit: Urmează săptămâna decisivă

Până pe 15 iunie se pot încheia doar contracte directe şi asta în plin scandal privind achiziţiile din Sănătate. Platforma prin care autorităţile statului încheie contracte trebuie adaptată la schimbările făcute de autorităţi la legea achiziţiilor publice, deci nu funcţionează până la jumătatea lunii iunie. Normele de aplicare vor fi aprobate abia săptămâna viitoare şi această întârziere ar putea să genereze şi ea dificultăţi. „Planul este să avem aceste norme aprobate marţi. Ele sunt în lucru, în finalizare în acest moment. De acum până pe 15 iunie se vor putea face achiziţii doar directe. (În ce plafoane se pot face aceste achiziţii?) E plafonul clasic, de 15.000 de euro, dar licitaţiile în curs sunt în derulare pe baza vechii legislaţii, deci nu avem o întrerupere a procedurii propriu-zise, dacă procedura de licitaţie a început deja. Licitaţiile se desfăşoară pe vechea legislaţie”, a spus Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, conform Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.