Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în SUA: A fost descoperit primul caz de infectare cu tulpina braziliană a noului coronavirus, în statul Minnesota

gov.uk
coronavirus

Departamentul Sănătăţii din statul american Minnesota a informat luni despre descoperirea primului caz din Statele Unite al unei persoane care a fost infectată cu tulpina braziliană a noului coronavirus, considerată a fi mult mai contagioasă, relatează EFE.

Într-un comunicat, autorităţile sanitare americane au precizat că persoana infectată este un rezident din Minnesota care a călătorit în Brazilia şi că probele sale biologice au fost prelevate pe 9 ianuarie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SURSE - Ilie Bolojan aruncă în aer negocierile dintre USR-PLUS și PNL

"Persoana s-a îmbolnăvit în prima săptămână (...) şi a informat că a călătorit în Brazilia înainte de a se îmbolnăvi", informează în comunicat Departamentul Sănătăţii din Minnesota.

Varianta braziliană a noului coronavirus este una dintre cele trei mutaţii ale virusului SARS-CoV-2 care au atras atenţia întregii planete, alături de cea britanică şi cea sud-africană.

Această variantă îşi are originea la Manaus, capitala statului federal Amazonas, şi este considerată puternic contagioasă, deoarece conţine mutaţii genetice similare celor întâlnite în Marea Britanie şi în Africa de Sud.

Italia a anunţat tot luni primul său caz de infectare cu varianta braziliană, în timp de în Germania primul caz a fost anunţat vinerea trecută.

Compania farmaceutică Moderna a informat luni că vaccinul său, deja utilizat în mai multe ţări, protejează împotriva variantelor britanică şi sud-africană, dar nu deţine încă date despre o eventuală protecţie împotriva tulpinii braziliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.