Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă | Incident grav între SUA și Turcia - Un avion american a doborât o dronă turcească în Siria (VIDEO)

drona anka-2

Un avion de vânătoare american tocmai a doborât o dronă turcească Anka-S deasupra Siriei, după ce aceasta a fost considerată o amenințare pentru forțele americane din zonă. Drona bombardase anterior poziții SDF (kurde). Este pentru prima dată când SUA doboară un avion turcesc, notează Visegrad24.

O dronă turcească Anka-S a fost doborâtă deasupra Siriei. Fotografii ale dronei doborâte au fost postate pe rețeaua de socializare Telegram. Fotografiile arată clar fuselajul rupt în mai multe bucăți și ceea ce a mai rămas din aparatura electronică.

Interesant este faptul că textul de sub fotografiile din Telegram spune: "Kurzii/americanii au doborât o dronă turcească Anka-S". La câteva minute după ce a fost publicată pe rețelele de socializare informația despre drona turcească doborâtă, au început speculațiile.

Multe informații, nicio confirmare oficială

Una dintre primele ipoteze exprimate pe Twitter de International Defense Analysis a fost că drona turcească a fost doborâtă de un avion de luptă F-35A al Forțelor Aeriene americane. International Defense Analysis folosește hashtag-ul #Reportedly fără a raporta sursa acestei informații.

Cam în același timp, un alt cont de Twitter a afirmat același lucru. "Un model de UAV ANKA-S aparținând Forțelor Armate Turce ar fi fost doborât de avionul de vânătoare F-35 după ce s-a apropiat de baza americană". Această informație a fost împărtășită de Politic Türk, care, de asemenea, nu a împărtășit sursa afirmațiilor.

Potrivit informațiilor Bulgarian Military, UAV-ul turcesc ANKA-S, care zbura la nord de Hasakah, a fost doborât de un avion de vânătoare F-35A din cadrul Escadrilei 421 de vânătoare a Forțelor Aeriene ale SUA cu o rachetă aer-aer AIM-120 AMRAAM.

Până în momentul redactării acestui articol, nu există declarații oficiale din partea turcilor, americanilor sau sirienilor care să ateste că avionul de luptă american F-35 a doborât sau a participat la doborârea dronei turcești.

Opiniile exprimate pe rețelele de socializare sunt considerate speculative până la confirmarea oficială de către autorități.

Armata turcă desfășoară în prezent o operațiune intensivă în Siria. Potrivit unor surse turcești, vehiculele aeriene de luptă fără pilot la bord turcești desfășoară în mod activ operațiuni împotriva organizației teroriste PKK/YPG, care ar fi susținută de Statele Unite. Locațiile vizate și rezultatele acestora sunt următoarele:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.