DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ALERTĂ - Judecătorii au admis cererea Tel Drum de sesizare a Curţii Constituţionale

Ultima Ora breaking news

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea companiei Tel Drum de ridicare a sechestrului într-un dosar DNA, însă a admis cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la articolul 249 alin. 5 din Codul de procedură penală.

"(5) Măsurile asigurătorii în vederea reparării pagubei produse prin infracţiune şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare se pot lua asupra bunurilor suspectului sau inculpatului şi ale persoanei responsabile civilmente, până la concurenţa valorii probabile a acestora", precizează alinetatul asupra căruia se va pronunţa CCR.

Vezi şi: EXCLUSIV - Când are loc discuţia decisivă Klaus Iohannis - Tudorel Toader

MINUTA:

159/1/2018 - I. Respinge, ca nefondată, contestaţia declarată de suspecta persoană juridică SC TEL DRUM SA împotriva Ordonanţei de instituire a măsurilor asigurătorii nr.986/P/2014 din 16 ianuarie 2018 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Obligă contestatoarea suspectă la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 75 lei, rămâne în sarcina statului.

II. Admite cererea formulată de suspecta persoană juridică SC TEL DRUM SA. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituionalitate a dispoziţiilor art.249 alin.5 din Codul de procedură penală. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi 16 februarie 2018.

Vezi şi: Opt curiozități despre mere. Numărul 7 va schimba modul în care le folosești

Pe 17 ianuarie, DNA a anunţat că a pus sechestru asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale Tel Drum SA, precum şi poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terţi, cu orice titlu, în conturile bancare deţinute de aceasta, până la concurenţa sumei de 32.118.589 lei, reprezentând suma foloaselor necuvenite şi suma cu care s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către stat. 

Tot atunci, procurorii au extins urmărirea penală faţă de compania Tel Drum pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

Iniţial, în noiembrie 2017, compania Tel Drum a fost pusă sub acuzare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene din judeţul Teleorman. 

Liviu Dragnea este urmărit penal în acest dosar pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul "Tel Drum" în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.