Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ la Biserica Evanghelică din orașul președintelui Klaus Iohannis: Proiectil exploziv de război, găsit în cadranul ceasului

ultima ora

Alertă în orașul președintelui Iohannis. În Biserica Evanghelică din oraș a fost făcută o descoperire neașteptată.  Arheologii au găsit, miercuri, un proiectil de război în cadranul ceasului din turnul Bisericii Evanghelice din centrul Sibiului, acesta având focosul activ, anunță reprezentanții ISU Sibiu, care au intervenit pentru a ridica muniția în siguranță.

În timpul lucrărilor de reabilitare a Bisericii Evanghelice din Piața Huet, din Sibiu, arheologii au găsit în cadranul ceasului din turnul bisericii un proiectil exploziv de război, calibru 75 de milimetru, conform Mediafax.

Citește și: Banca Mondială pentru Europa SPUNE CLAR: Economia României se va CONTRACTA cu 5,7%

Echipajul de pirotehniști din cadrul ISU Sibiu a ridicat proiectilul, care urmează să fie distrus.

„S-a efectuat în siguranță identificarea, ridicarea, transportarea, depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a proiectilului de război cu focosul activ”, anunță reprezentanții ISU Sibiu.

Aceștia fac un apel către toți cei care descoperă muniţie rămasă neexplodată să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi.

Cei care găsesc elemente de muniție trebuie să anunţe ISU sau Poliţia prin apel la 112 pentru a interveni să ridice și să neutralizeze aceste elemente.

Turnul Bisericii Evanghelice din Sibiu are 73,34 metri înălţime și este cea mai înaltă construcţie din Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.