Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la Constanța: Aproape 500 de cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele două săptămâni

bay939.com.au
coronavirus covid-19

Aproape 500 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în municipiul Constanţa în ultimele două săptămâni, iar astfel rata incidenţei cumulate ajungea la 1,5, dar autorităţile au decis să elimine din acest calcul focarele înregistrate la Căminul pentru Persoane Vârstnice şi la Centrul “Orizont”. Astfel, rata incidenţei cumulate a scăzut la 1,33/1.000 de locuitori, potrivit news.ro.

Prefectura Constanţa a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că în perioada 17-30 septembrie, în municipiul Constanţa au fost înregistrate 481 de cazuri, ceea ce duce la o rată a incidenţei cumulate de 1,54/1.000 de locuitori.

"Doar că, în cazul Constanţei, din cele 481 de cazuri, 39 sunt rezidenţi şi personal al Căminului pentru Persoane Vârstnice, aparţinând DGAS Constanţa şi 27 de beneficiari şi personal din Centrul „Orizont”. Având în vedere că aceste 66 de cazuri provin din medii izolate, iar confirmarea s-a făcut în interiorul centrelor, DSP Constanţa a propus calcularea ratei incidenţei cumulate fără aceste cazuri. Astfel, rata incidenţei cumulate reale de la nivelul municipiului Constanţa este de 1,33/1.000 de locuitori”, se arată în comunicat.

Citește și: Gabriela Firea face noi acuzații: A fost un plan foarte bine pus la punct! S-au gandit la un plan diabolic

Sursa citată precizează că situaţii asemănătoare s-au înregistrat şi la Eforie, cu 30 de cazuri în perioada 17-30 septembrie, iar dintre acestea, 28 provin dintr-un centru rezidenţial privat, iar rata incidenţei cumulate, fără cazurie din centrul privat, este de 0,54/1.000 locuitori.

Prefectura Constanţa afirmă că o altă situaţie în care a fost calculată, iniţial, o rată a incidenţei de peste 1,5/1.000 de locuitori s-a înregistrat la Agigea.

“Acolo, au fost 29 de cazuri în ultimele 14 zile, doar că 22 din total provin dintr-un grup de muncitori străini, care lucrează împreună, sunt cazaţi în acelaşi loc. Ancheta epidemiologică a relevat faptul că infectarea s-a făcut în interiorul acestui grup şi nu printr-o transmitere comunitară. Rata incidenţei cumulate, fără cazurile muncitorilor străini, este de 0,82/1.000 locuitori”, precizează Prefectura Constanţa.

Judeţul Constanţa a înregistrat, în 1 octombrie, cel mai mare număr de cazuri de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost depistate 122 de cazuri, judeţul Constanţa clasându-se pe locul 3 la nivelul întregii ţării, după Bucureşti şi Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.