Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alerta la consulatul Ungariei din Istanbul

plic

Echipele de interventie inspectau luni consulatul Ungariei la Istanbul, care a primit, la fel ca alte cinci consulate din oras ale unor tari membre ale coalitiei antijihad, scrisori continând un praf suspect, au anuntat surse oficiale, citate de AFP.

Membri ai agentiei turce pentru gestionarea situatiilor de urgenta (Afad) au intervenit la misiunea diplomatica, se arata într-un comunicat al guvernoratului metropolei, care considera ca plicurile fac parte din acelasi lot cu cele primite vineri de alte cinci consulate.
Douazeci si patru de persoane se aflau sub observatie medicala, luni dimineata, dupa ce cinci consulate din Istanbul ale unor tari membre ale coalitiei antijihad, între care SUA si Franta, au primit vineri scrisori continând un praf suspect.
Este vorba despre cinci straini si 19 cetateni turci, a precizat Ministerul turc al Sanatatii, adaugând ca acestia sunt urmariti în clinici specializate si ca starea lor de sanatate este buna.
Autoritatile turce ar urma sa faca luni dupa-amiaza un anunt privind analizele efectuate asupra prafului suspect din plicuri.
Vineri, 16 persoane fusesera plasate sub observatie, iar echipele de securitate turce intervenisera în cinci consulate vizate - Germania, Belgia, Canada, Statele Unite si Franta - pentru a efectua teste si a preleva pudra galbena continuta de aceste scrisori.
Doar o persoana, care lucra la consulatul canadian, a fost "expusa direct" acestei substante atunci când a deschis plicul.
Aceasta alerta are loc în timp ce numeroase tari occidentale si-au consolidat masurile de securitate împotriva amenintarilor venite din partea gruparii Stat Islamic (SI), care asediaza de o luna orasul sirian kurd Kobane, în apropierea frontierei turce.
Ungaria a anuntat ca va livra munitie Irakului pentru a lupta împotriva extremistilor sunniti.
Mediafax

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.