Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la Deva în urma unei invazii de vipere - Un copil a fost mușcat

www.marketweb.ro
Viperă

Oamenii din Deva (Hunedoara) au semnalat prezenţa unor numeroşi şerpi din specia vipera comună (Berus), în oraş, iar un copil de 13 ani chiar a fost muşcat şi a ajuns de urgenţă la spital, potrivit observator.tv.

Potrivit locuitorilor, în ultimele zile, mai multe vipere au fost observate în diverse zone din oraş, iar seara trecută, un copil care se juca în faţa blocului a fost muşcat de mână.

Autorităţile locale au transmis, astăzi, o atenţionare cu privire la viperele care au ajuns în Deva.

"Având în vedere atenționarea cu privire la prezența pe teritoriul judeţului #Hunedoara a viperei comune (v. berus), care deţine un puternic venin, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva, instituție aflată în subordinea #Consiliului #Județean (CJ) Hunedoara, informează populația că unitatea are în dotare ser antiviperin pentru a interveni de urgență", se arată într-o informare a Consiliului Judeţean Hunedoara.

Copilul din Deva muşcat de o viperă a fost transferat la un spital din Timişoara, acolo unde este supravegheat permanent.

În cazul unei mușcături de viperă, pacientul trebuie transportat de urgență la spital pentru administrarea serului antiviperin.

Efectele unei mușcături de șarpe veninos variază în funcție de vârstă, condiția fizică și starea de sănătate a victimei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.