Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ la granița cu România! Anunț de ULTIMĂ ORĂ al poliției. Bărbat suspectat că a detonat o bombă

steag ungaria

Poliţia din Ungaria caută un suspect în vârstă de 20-25 de ani şi oferă o recompensă de 10 milioane de forinţi (aproximativ 32,600 de euro) pentru informaţii utile despre acesta, a transmis duminică agenţia de ştiri ungară MTI, după explozia care a rănit sâmbătă seara doi poliţişti la Budapesta, informează agerpres.ro

Suspectul are înălţimea de 1,70 m şi purta o şapcă de pescar deschisă la culoare, o geacă de culoare închisă, blugi şi încălţăminte sport albă.

Ultima măsură RADICALĂ luată de Liviu Dragnea


Şeful poliţiei ungare, Karoly Papp, citat de Reuters, a declarat că explozia bombei artizanale de tip şrapnel a fost o tentativă de asasinat împotriva poliţiştilor. El a precizat că nu există indicii privind implicarea vreunei organizaţii militante străine, dar nu a exclus explicit această posibilitate. "Considerăm că atacul a avut ca ţintă întreaga poliţie ungară. Cineva a încercat să-mi execute poliţiştii", a spus Papp într-o conferinţă de presă.

Acuzații de OMOR din CULPĂ: Familia lui Patrick Ekeng cere despăgubiri de SUTE DE MII DE EURO


Cei doi poliţişti răniţi - o femeie în vârstă de 23 de ani, cu traumatism cranian, şi un bărbat de 26 de ani, rănit la un picior - sunt spitalizaţi în stare gravă, sub terapie intensivă, dar starea lor este acum stabilă, a anunţat şeful poliţiei. Ei patrulau în mod obişnuit în zona comercială intens circulată unde a avut loc atacul. 

Agenţiile de presă internaţionale au transmis că explozia a avut loc sâmbătă seara la ora locală 22.36 (23.36 ora României) la intersecţia străzii Kiraly cu bulevardul Terez şi nu a fost urmată de un incendiu. Asupra incidentului a fost deschis un caz penal pentru tentativă de omor. 

Potrivit televiziunii de stat, camere de supraveghere au reperat o persoană care a lăsat o pungă la locul faptei cu puţin timp înaintea deflagraţiei. O serie de martori au postat fotografii pe reţelele de socializare în care se puteau vedea cuie dispersate pe stradă. 

Un club de noapte - situat foarte aproape de locul unde a avut loc explozia de sâmbătă seara - a fost ţinta unui atac cu bombă acum câţiva ani în urma unei dispute între bande rivale. 

Comisia pentru securitate naţională a Parlamentului ungar a fost convocată pentru luni, a indicat MTI un purtător de cuvânt al comisiei. 

Atacul de la Budapesta s-a produs cu doar câteva zile înainte de organizarea de către premierul ungar, Viktor Orban, a unui controversat referendum destinat să confirme sau să respingă cotele obligatorii de refugiaţi impuse de Uniunea Europeană. Campania a pus accentul pe problemele de securitate, guvernul ungar făcând explicit legătura între migranţi şi terorism, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.