Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la Kiev - Soția șefului serviciului de informații militare a fost otrăvită

RBC
Marianna Budanova

Soția șefului serviciului de informații al Ministerului Apărării din Ucraina, Kiril Budanov, a fost otrăvită. Marianna Budanova se află în spital, precizează pentru RBC-Ucraina o sursă din cadrul serviciilor speciale.

După cum a declarat sursa pentru publicație, după o deteriorare prelungită a stării de sănătate, soția șefului GUR a fost spitalizată. În acest moment, cursul tratamentului se încheie, Marianna se va afla sub supravegherea medicilor.

Interlocutorul a menționat că femeia a fost diagnosticată cu afectare prin metale grele. Astfel de substanțe nu sunt utilizate în niciun fel în viața de zi cu zi și în afacerile militare. Deci, utilizarea lor poate indica probabilitatea unei tentative de otrăvire.

Sursa adaugă că, în prezent, nu se știe dacă a fost o otrăvire unică sau dacă Marianna a fost otrăvită în porțiuni de ceva timp.

În prezent este în curs o anchetă privind presupusa tentativă de asasinare a soției șefului informațiilor Ministerului Apărării.

content-image

Ce se știe despre soția lui Budanov

Marianna Budanova s-a născut la 3 august 1993 în satul Stavishche din regiunea Kiev. În mass-media, ea este etichetată ca psiholog, voluntar și figură publică.

În 2020, Budanova a candidat fără succes la Consiliul Municipal din Kiev din partea partidului Udar.

În 2021, ea a fost consilier al lui Vitaliy Klitschko privind combaterea corupției în domeniul politicii de tineret și al sportului în mod public.

Ea este căsătorită cu șeful serviciului de informații al Ucrainei, Kiril Budanov, care a declarat pentru una dintre publicații într-un interviu acordat în această vară că Marianna locuiește cu el în biroul său și că cei doi sunt împreună 24 de ore din 24, 7 zile din 7, din motive de securitate. În același timp, el a precizat că soția sa nu lucrează la GUR.

Atentate asupra lui Budanov

Șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării, Kiril Budanov, a supraviețuit la mai mult de o duzină de atentate la viața sa . Unul dintre ele a fost un atac cu rachete asupra biroului GUR.

În plus, în luna decembrie a anului trecut, șeful SBU, Vasil Maliuk, a declarat că serviciile speciale rusești se pregăteau să îi elimine pe șeful GUR, Kiril Budanov, și pe ministrul apărării de atunci, Oleksi Reznikov. Din fericire, tentativa a fost împiedicată.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.