Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ la Londra: Trei BOMBE au fost depistate în aeroporturi și într-o gară

breaking news stiripesurse.ro

UPDATE

Nicio persoană nu a fost rănită, scrie news.ro.

Compass Centre, clădirea de birouri a staff-ului de la Heathrow, a fost evacuat după ce poliţia a fost informată de un pachet la ora locală 09:55 (11:55 ora României).

Citește și: Gigi Becali, amendat de Comisia de Disciplină a FRF! Care este cauza

Dispozitivul a luat foc când membrii staff-ului au deschis plicul.

Poliţia a informat: „Pachetele – toate plicuri poştale albe de dimensiuni A4 – au fost analizate de ofiţerii specialişti care au ajuns la concluzia că sunt dispozitive explozive improvizate”.

Citește și: O tehnică folosită pe timpul lui Ceaușescu, revine! Cât vor plăti în plus românii pentru produsele de acest fel

„Aceste dispozitive, în acest stadiu de început al investigaţiei, par capabile de a declanşa un incendiu de mici dimensiuni când sunt desfăcute”, a precizat poliţia.

O purtătoare de cuvânt a Heathrow a declarat că aeroportul va ajuta poliţia în investigaţia „acestui act criminal”. Compass Centre rămâne închis.

Citește și: Mega-surpriză! Proiectul de modificare a OUG 7 a primit aviz negativ

Alte două pachete au fost găsite în Londra în următoarele trei ore. O zonă de la staţia Waterloo a fost închisă după ce un al doilea pachet a fost găsit la ora locală 11:40 (13:40 ora României).

În jurul orei locale 12:10, membrii staff-ului de la City Aviation House de la aeroportul London City în Newham au fost evacuaţi după găsirea unui al treilea pachet. Ulterior, membrii staff-ului s-au putut întoarce la birouri.

Citește și: Declarația Unică trebuie depusă cât mai repede dar site-ul ANAF tot nu fucționează! Ce preocupări are Mihaela Triculescu în aceste condiții

Celelalte două pachete nu au fost desfăcute şi între timp au fost „securizate”. Nu au fost afectate zboruri sau trenuri. Chris Grayling, Secretarul Transporturilor, a făcut apel la cetăţenii britanici să informeze autorităţile cu privire la „orice consideră suspect”.

Știrea inițială

Trei dispozitive explozive de mică putere au fost depistate, marţi după-amiază, la aeroporturi şi la o gară din Londra, anunţă Poliţia antiteroristă britanică, citată de site-ul agenţiei Reuters.

Cele trei dispozitive explozive au fost depistate în aeroporturile Heathrow şi London City, precum şi în Gara Waterloo, scrie mediafax.ro.

Citește și: USR Plus șochează! ‘Proprietatea privată trebuie să dispară’

"Cele trei dispozitive puteau provoca incendii de amploare mică dacă ar fi explodat", a comunicat Departamentul antiterorist al Poliţiei metropolitane londoneze.

"Comandamentul pentru combaterea terorismului consideră că aceste incidente fac parte dintr-o serie şi încearcă să afle motivele", precizează autorităţile.

Citește și: Liviu Dragnea are parte de o zi plină de emoții! Zi decisivă pentruliderul PSD! Instanța va da un verdict azi

Niciun dispozitiv nu a explodat şi serviciile de transport nu au fost afectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.