Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la Roma - Italia amenințată în mod direct de șeful rebelilor Houthi: 'Va deveni o țintă legitimă'

houthi italia

Italia va deveni o ţintă dacă va lua parte la atacurile împotriva Yemenului, a declarat un responsabil de rang înalt al rebelilor houthi din Yemen, susţinuţi de Iran, într-un interviu publicat luni de media italiană, potrivit Reuters.

Mohamed Ali al-Houthi, şeful comitetului revoluţionar suprem al Houthi, a declarat pentru cotidianul La Repubblica că Italia trebuie să fie neutră în conflictul israeliano-palestinian şi să exercite presiuni asupra Israelului pentru a opri atacurile asupra Fâşiei Gaza, adăugând că aceasta ar fi singura cale de a obţine pacea în regiune.

Italia a declarat vineri că va detaşa un amiral care să preia comanda misiunii navale a Uniunii Europene în Marea Roşie, căreia i s-a alăturat pentru a proteja navele de atacurile miliţiei houthi din Yemen.

Mandatul acestei misiuni, care va fi lansată la jumătatea lunii februarie, are ca obiectiv protejarea navelor comerciale şi interceptarea atacurilor, dar nu participarea la lovituri împotriva houthi, a precizat şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, potrivit Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.