Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la sud de Dunăre: Poliţia bulgară a arestat un libanez care a îndemnat la atacuri în Israel, Europa şi SUA

stirileprotv.ro
Bulgaria steag

Forţele de securitate bulgare au arestat un cetăţean libanez cu reşedinţă permanentă în Bulgaria, după ce aceasta le-a trimis altor două persoane o înregistrare video proprie în care promovează jihadul şi îndeamnă la atacuri asupra unor obiective israeliene, americane şi europene, relatează joi agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Individul, care s-a filmat singur în uniformă militară, a proclamat războiul sfânt şi, invocându-l pe Allah, a cerut răzbunare pentru bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza, a declarat presei procurorul regional din Sofia, Iliana Kirilova.

Arestarea lui a fost decisă după ce Agenţia pentru securitate naţională (serviciul bulgar de contraspionaj) a detectat înregistrarea video pe care el le-o trimisese altor două persoane cu ajutorul unui telefon mobil descoperit ulterior la domiciliul său în urma unei percheziţii.

Au mai fost confiscate în timpul percheziţiei două telefoane mobile, echipamente informatice şi mai multe materiale scrise în limba arabă al căror conţinut nu a fost încă dezvăluit, precum şi un steag al grupării teroriste Statul Islamic şi o armă albă.

Individul arestat s-a născut în capitala Libanului, Beirut, are origini palestiniene şi s-a stabilit în Bulgaria în anul 1996. Reţinut iniţial pentru 72 de ore, el riscă opt ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.