Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la Tokyo - Zona maritimă anunţată de China pentru exerciţiile militare include Zona Economică Exclusivă a Japoniei

japonia china japonia

Japonia şi-a exprimat miercuri "îngrijorarea" faţă de "acţiunile militare concentrate" anunţate de China ca reacţie a vizitei efectuate în Taiwan de preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, Nancy Pelosi, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Zona maritimă anunţată de China pentru exerciţiile militare care vor fi efectuate începând din 4 august la amiază include Zona Economică Exclusivă a Japoniei", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Tokyo, Hirokazu Matsumo.

Guvernul nipon "şi-a exprimat îngrijorarea faţă de China, ţinând cont de natura activităţilor militare", care includ "trageri cu muniţie reală", a adăugat oficialul.

Matsumo a mai apreciat că "pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan sunt importante nu doar pentru securitatea ţării noastre, ci şi pentru stabilitatea internaţională", iar "poziţia consecventă a Japoniei a fost întotdeauna de a se aştepta ca problemele referitoare la Taiwan să fie rezolvate paşnic, prin dialog".

Întrebat despre o posibilă susţinere din partea Japoniei pentru vizita lui Pelosi la Taipei, purtătorul de cuvânt a răspuns că guvernul nipon "nu este în măsură să comenteze" vizitele internaţionale ale acesteia.

Beijingul a reacţionat vehement la prezenţa în Taiwan a înaltei reprezentante americane. China consideră Taiwanul o provincie rebelă, care trebuie readusă sub guvernarea chineză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.