Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la un liceu din Capitală - Zeci de elevi au probleme după ce s-a folosit un spray lacrimogen/ UPDATE VIDEO

Ambulanțe și pompieri au fost chemați marți, după ora 10, la Colegiul Dimitrie Leonida din Capitală, unde zeci de elevi au acuzat stări de rău după ce un alt elev a folosit un spray paralizant pe holul liceului.

Înainte de ora 11, echipajele de salvare au intervenit în imobilul de pe bulevardul Basarabia din București.

Cel puțin 20 de elevi au fost afectați, fiind evaluați medical la fața locului. Trei elevi sunt într-o stare mai gravă, fiind transportați la spital.

UPDATE 6., ora 12.30: 33 copii evaluați. 25 transportați la spital (14 la Grigore Alexandrescu și 11 la Marie Curie).

UPDATE 5, ora 12.15 - Precizările prefectului Capitalei:

„Referitor la incidentul petrecut în această dimineață, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, unde mai mulți elevi au fost intoxicați, după ce un licean a pulverizat cu spray paralizant, solicit de urgență Primăriei Sectorului 2 și conducerii unității să demareze o ancheta administrativă și să prezinte public modul în care persoanele și firmele responsabile cu asigurarea pazei în unitatea de învățământ și-au îndeplinit atribuțiile.

Acest incident trebuie tratat cu responsabilitate și fermitate, iar cei vinovați trebuie trași la răspundere. Autoritatea publică locală are obligația de a asigura un climat de siguranță în școli petru elevi și pentru cadrele didactice”, scrie prefectul Rareș Hopincă pe Facebook.

UPDATE 4, ora 12.10: 29 copii evaluați. 25 transportați la spital (14 la Grigore Alexandrescu și 11 la Marie Curie).

UPDATE 3, ora 12.00: Pînă în acest moment au fost transportați la spital 17 elevi: 9 la Spital Marie Curie și 8 la Spital Grigore Alexandrescu. Încă 8 copii sunt în evaluare medicală.

content-image

UPDATE 1 - În incinta clădirii a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant. În urma evenimentului sunt mai mulți elevi care acuză stare de rău, anunță ISU București-Ilfov.

Până în acest moment au fost evaluați medical 15 elevi și s-a luat decizia că 5 dintre aceștia să fie transportați la spital. Alți elevi sunt în autospecială pentru victime multiple și urmează a fi transportați la spital.

Acțiunea de evaluare medicală este în desfășurate, mai sunt și alți elevi cu acuze medicale similare pentru care se va lua o decizie privind necesitatea de a fi transportați la spital.

Au fost alertate 8 autospeciale SMURD, 4 ambulanțe, 2 autospeciale pentru victime multiple, 2 autospeciale de stingere cu modul de prim-ajutor. Intervenția este în desfășurare.

UPDATE 2 - Precizările Poliției Capitalei:

Astăzi, 13 februarie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 9 Poliție au fost sesizați, de către directorul unei instituții de învătământ, prin apel 112, în jurul orei 10.00, cu privire la faptul că, în incinta unei școli din Sectorul 2, un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât și la intrarea în instituție.

Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind identificat un elev, în vârstă de 15 ani.

De asemenea, mai mulți elevi primesc îngrijiri medicale de către echipe de prim-ajutor sosite la adresă. La acest moment intervenția se află în dinamică.

Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranță Școlară, în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.