Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ la Washington: autoritățile au informații despre un atac împotriva Capitoliului

proteste capitoliu

Poliţia Capitoliului din Washington a anunţat, miercuri, că a obţinut informaţii care indică un posibil complot al unei grupări de miliţie de dreapta de a pătrunde joi în clădire, un plan care aminteşte de atacul care a avut loc pe 6 ianuarie, transmite Reuters.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj de la tribuna ICCJ: anunță schimbarea legilor justiției

Un comunicat al Poliţiei Capitolului SUA nu a numit organizaţia, dar a descris-o ca fiind ”un grup de miliţie identificat”.

Autorităţile au afirmat că extremiştii de dreapta fac parte dintr-o mulţime de susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump care au asaltat Capitolul şi au întrerupt certificarea oficială de către Congres a victoriei electorale a preşedintelui Joe Biden, informează News.ro.

Joi marchează data la care unii teoreticieni ai conspiraţiei de dreapta au susţinut că Trump, învins de Biden la alegerile din 3 noiembrie, va depune jurământul pentru un al doilea mandat.

Printre cei arestaţi în legătură cu atacul din 6 ianuarie s-au numărat membrii grupurilor de dreapta Proud Boys şi Oath Keepers.

Cinci persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie, au murit în timpul revoltei.

Poliţia Capitolului a declarat că lucrează cu agenţiile locale, de stat şi federale ”pentru a opri orice ameninţări împotriva Capitoliului”, adăugând: ”Luăm informaţiile în serios”.

Nu au fost furnizate alte detalii cu privire la ameninţare.

Comunicatul Poliţiei Capitoliului a menţionat că departamentul a făcut deja ”îmbunătăţiri semnificative ale securităţii” la Capitoliu, unde se află Camera Reprezentanţilor şi Senatului SUA.

Nu este clar dacă aceste îmbunătăţiri au fost făcute ca răspuns la această ultimă ameninţare sau dacă au fost adoptate măsuri după revolta din 6 ianuarie.

Nu există niciun indiciu că Senatul sau Camera îşi vor modifica joi activităţile legislative.

Camera îşi propune să dezbată şi să adopte joi un proiect de lege privind reforma poliţiei.

Senatul ar putea fi în mijlocul unei dezbateri potenţial lungi şi va vota asupra unui proiect de ajutor pentru Covid-19.

Marţi, sergentul interimar al armelor Timothy Blodgett i-a notificat toţi membrii Congresului despre o posibilă ameninţare la adresa securităţii, de joi până sâmbătă. Acesta s-a referit la ”potenţiale proteste şi demonstraţii în jurul a ceea ce unii au descris drept ”adevărata zi de învestire”.

Timp de aproape un secol, preşedinţii SUA au fost învestiţi pe 20 ianuarie, inclusiv Biden, care a depus jurământul în funcţie pe terenul Capitoliului. Anterior, 4 martie a fost data jurământului.

Începând cu 6 ianuarie, trupele Gărzii Naţionale au fost desfăşurate pe terenul Capitolului şi au fost ridicate garduri înalte pentru a extinde perimetrul de securitate al clădirii.

"Ca urmare a acestor noi informaţii, USCP şi-a îmbunătăţit, de asemenea, poziţia de securitate pentru următoarele zile", a declarat Blodgett parlamentarilor.

Congresul a organizat deja o serie de audieri cu privire la revolta din 6 ianuarie, iar liderii Congresului vor primi în următoarele zile recomandări pentru noi măsuri permanente de securitate la Capitoliu. Camera Reprezentanţilor l-a acuzat pe Trump pe 13 ianuarie de incitare la o insurecţie, concentrându-se pe un discurs incendiar pe care acesta l-a susţinut în faţa susţinătorilor cu puţin timp înainte ca mulţimea să meargă la Capitol, dar Senatul l-a achitat pe 13 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.