Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la Washington - Coreea de Nord şi-a reluat programul de testarea a rachetelor

NBC News
racheta

Coreea de Nord şi-a reluat weekendul trecut testarea rachetelor, pentru prima oară în timpul administraţiei preşedintelui american Joe Biden, au declarat, marţi, doi oficiali ai Statelor Unite, postului NBC News, transmite CNBC potrivit news.ro.

Phenianul a lansat cel puţin o rachetă. Oficialii americani nu au oferit detalii privind tipul de rachetă care a fost lansată şi nici unde a avut loc testul.

La un briefing de marţi, secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a refuzat să comenteze despre lansarea rachetelor.

Testul de rachetă a avut loc în timp ce Phenianul ignoră invitaţiile de la Washington pentru a discuta despre denuclearizare şi pe măsură ce se reiau exerciţiile militare comune la scară largă ale SUA şi Coreeii de Sud, în peninsulă.

Săptămâna trecută, un înalt oficial nord-coreean a declarat că Phenianul nu va răspunde la numeroasele invitaţii de a relua discuţiile nucleare până când Statele Unite nu vor renunţa la ”politicile ostile”.

”Am declarat deja poziţia noastră că nu este posibil niciun contact şi niciun dialog între RPDC şi SUA până când SUA nu renunţă la politica ostilă faţă de RPDC”, a declarat prim-viceministrul Afacerilor Externe, Choe Son Hui, potrivit unui comunicat publicat joi de agenţia de stat coreeană. Â

Pentagonul, Consiliul de Securitate Naţională şi Departamentul de Stat nu au răspuns imediat la cererea CNBC de comentarii.

Săptămâna trecută, puternica soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un a transmis un avertisment Statelor Unite, în timp ce secretarul de stat Antony Blinken şi şeful Pentagonului, Lloyd Austin, au început prima lor turneu în străintate sub conducerea lui Biden.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Cei doi au vizitat Coreea de Sud şi Japonia, pentru a consolida alianţele şi a reitera angajamentele şi interesele SUA în regiune.

”Profităm de această ocazie pentru a avertiza noua administraţie americană care încearcă din răsputeri să dea miros de pulbere [de armă] în ţara noastră”, a declarat Kim Yo Jong într-o declaraţie referitoare la exerciţiile militare comune ale SUA şi Coreeii de Sud din regiune.

”Dacă [SUA] vor să doarmă în pace în următorii patru ani, ar fi bine să se abţină de la a provoca o duhoare la primul pas”, a adăugat ea, potrivit unei traduceri în limba engleză.

Mai târziu, marţi, secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a declarat reporterilor că administraţia Biden nu a avut ”un comentariu sau un răspuns direct”.

”Obiectivul nostru va fi întotdeauna axat pe diplomaţie şi denuclearizare în Coreea de Nord. În prezent, ne concentrăm pe colaborarea şi coordonarea cu partenerii şi aliaţii noştri cu privire la o serie de probleme, inclusiv la securitatea din regiune”, a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.